Δικαιολογητικά για την επιλογή των υποψηφίων καταρτιζόμενων Ι.Ε.Κ. αποτελούν τα ακόλουθα:

 

α) Αίτηση με τα προσωπικά στοιχεία του υποψηφίου (λαμβάνεται από το ΙΕΚ).

β) Τίτλος σπουδών (πρωτότυπο και φωτοτυπία, το πρωτότυπο επιστρέφεται).

γ) Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατήριο (πρωτότυπο και φωτοτυπία, το πρωτότυπο επιστρέφεται).

δ) Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας ομογενούς (πρωτότυπο και φωτοτυπία, το πρωτότυπο επιστρέφεται).

ε) Άδεια διαμονής ενιαίου τύπου (πρωτότυπο και φωτοτυπία, το πρωτότυπο επιστρέφεται).

στ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

********

Ειδικότερα:

Για τους υποψήφιους καταρτιζόμενους χωρών της Ε.Ε. ή τρίτων χωρών απαιτείται γνώση ελληνικής γλώσσας κατ’ ελάχιστον επιπέδου Β1, όπως προβλέπεται στο άρθρο 76 του ν. 4763/2020 (Α΄ 254).

Αλλοδαποί υπήκοοι χωρών εκτός Ε.Ε. στους οποίους έχει αναγνωριστεί η ιδιότητα πολιτικού πρόσφυγα και δεν μπορούν λόγω αντικειμενικής αδυναμίας να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής, προκειμένου να εγγραφούν στα Ι.Ε.Κ., υποβάλλουν αντί του τίτλου σπουδών, Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986, συνοδευόμενη από επίσημο έγγραφο του ελληνικού κράτους με το οποίο τους αναγνωρίζεται η προσφυγική ιδιότητα.

Δίνεται η δυνατότητα εγγραφής σε Ι.Ε.Κ. για αιτούντες άσυλο που κατέχουν Δελτίο Αιτούντος Διεθνή Προστασία σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν. 4636/2019 (Α΄ 169) και οι οποίοι είναι κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

! Στο Δ.ΙΕΚ Κηφισιάς με την εγγραφή σας σας ζητούμε, εάν το επιθυμείτε, να προσκομίσετε και γνωμάτευση ΚΕΔΔΥ /ΚΕΣΥ /Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου /Δημοσίου Νοσοκομείου, σχετικά με τους τρόπους αξιολόγησής σας κατά τις εξετάσεις προόδου και τελικές εξετάσεις κάθε εξαμήνου.