Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με ανακοίνωσή του στις 13.03.2020, αναφέρει σχετικά με την τηλε-κατάρτιση στα ΙΕΚ:

«… –  Εδώ και χρόνια, τα Δημόσια ΙΕΚ χρησιμοποιούν ψηφιακές πλατφόρμες ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, οι οποίες έχουν εξελιχθεί σημαντικά το τελευταίο έτος και μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανάρτηση του εκπαιδευτικού υλικού ανά θεματική ενότητα.

–  Θα προτεραιοποιηθεί, επίσης, η δοκιμαστική εφαρμογή της σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης για τα θεωρητικά μαθήματα…»

Πηγή: https://www.minedu.gov.gr/ypapegan/anakoinoseis/44339-13-03-20-eimaste-etoimoi-ksekina-i-eks-apostaseos-ekpaidefsi-stirizoume-tin-ekpaideftiki-koinotita-me-kainotoma-ergaleia-3

Το Δ.ΙΕΚ Κηφισιάς διαθέτει σύστημα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Το σύστημα αυτό βρίσκεται στη διάθεση των εκπαιδευτών, προς αξιοποίηση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αναμένουμε να μας σταλούν συγκεκριμέμενες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της τηλε-κατάρτισης και θα αναρτήσουμε σχετική ενημέρωση στην ιστοσελίδα του ΔΙΕΚ Κηφισιάς. Μέχρι τότε, προτρέπουμε τους καταρτιζόμενους να μελετούν το υλικό που τους έχει δοθεί από τους εκπαιδευτές τους, σύμφωνα με τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί και σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους.

Για τις εξελίξεις θα σας ενημερώνουμε με νεότερες ανακοινώσεις.