Ακολουθεί Πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης & Συντονιστή του ΥΠΑΙΘ για τις δράσεις 200 ετών, κ. Αποστόλη Δημητρόπουλου:

«Αξιότιμη κυρία / Αξιότιμε κύριε,

Με αφορμή την επέτειο για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων διοργανώνει διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών δράσεων, που υλοποιούνται από εκπαιδευτικές δομές, καθώς επίσης θα λάβει χώρα και έκθεση μαθητικών δημιουργιών, οι οποίες φιλοτεχνήθηκαν στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Ζωγραφικής της Γενικής Γραμματείας Ανώτατης Εκπαίδευσης, με θέμα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, ακολουθεί παρακάτω το Πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του διημέρου.
Επισημαίνεται, επίσης, ότι για την παρακολούθηση οποιασδήποτε δράσης απαιτείται η ηλεκτρονική κράτηση θέσης με την έκδοση εισιτηρίου μηδενικού αντιτίμου. Για τη διαδικασία της ηλεκτρονικής κράτησης θέσεων θα ενημερωθείτε προσεχώς από τις ιστοσελίδες www.minedu.gov.gr και www.megaron.gr .
Υπενθυμίζεται ότι με δεδομένα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μόνο όσοι ενήλικες διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης μπορούν να συμμετάσχουν με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι ανήλικοι 12 έως 17 ετών, μπορούν να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό covid-19 (PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών) ή δήλωση αρνητικού self-test τελευταίου 24ώρου. Τέλος, οι ανήλικοι 4 έως 11 ετών, μπορούν να εισέρχονται με δήλωση αρνητικού self-test τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει γονέας ή κηδεμόνας (δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα).

Με εκτίμηση,
ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης
& Συντονιστής του ΥΠΑΙΘ για τις δράσεις 200 ετών
Αποστόλης Δημητρόπουλος»

Δείτε  το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ:  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ